Brande Denemarken

Gepubliceerd op 4 augustus 2021 om 21:05

Normaal gesproken staat op de laatste zaterdag van Juli de competitiewedstrijd Harskamp voor de 4,5 ton Supersport op het programma. I.v.m. de maatregelen in Nederland besloot de organisatie om deze editie (net als vorig seizoen) niet door te laten gaan.

Omdat we toch graag wat 'vlieguren' willen maken met de vernieuwde MeterVreter besloten wij te gaan rijden in het Deense Brande. Een prachtige deelnemerslijst met onder andere een regerend Europees kampioen, een regerend Nederlands kampioen en een regerend Nederlands competitie kampioen. Veel beter wordt het niet!

Ook in Denemarken wil wel eens een buitje vallen en dat was deze keer niet anders. Na een kleine uitstel werd het zeil van de baan getrokken en kon de strijd beginnen. 15 deelnemers uit Denemarken, Nederland en Noorwegen. De ene na de andere Full Pull werd genoteerd dus we wisten wat ons te doen stond. Ook de MeterVreter bereikte de 100 meter, toch was de run niet geweldig.. De MeterVreter ging door de koppeling. Door de hoeveelheid Full Pulls was er wel wat tijd dus we hebben gekeken als we hier nog wat aan konden stellen/aanpassen.

In de finale werd er 3 maal opgetoerd maar kwam de MeterVreter niet meer van zijn plek, de koppeling pakte al gauw voordat er ook maar iets turbodruk gemaakt kon worden. Bij de 3e poging ging het mis in de motor. Na verwachting zijn de klepzittingen van de eerste cilinder losgekomen en zijn daarbij de kleppen gebroken. Hierbij is ook de cilinderkop afgeschreven..

Wanneer wij weer terug komen op de baan is op dit moment nog niet veel over te zeggen.