Na 665 dagen weer terug op de baan!

Gepubliceerd op 10 juli 2021 om 21:47

Vandaag was het na 665 dagen zonder MeterVreter op een wedstrijdbaan eindelijk weer zover! Op de wedstrijd in Staphorst mocht de ketting strak worden getrokken. 

De MeterVreter is in de afgelopen anderhalf jaar compleet aangepast aan de nieuwe regelementen. Nieuw motorblok opgebouwd (8,1L / 3200 toeren), andere turbo configuratie, andere banden, neus verlengd. Dus al met al was het wat moeilijk in te schatten wat we konden verwachten.

Als laatste werd er aangehaakt in de 4,5 ton Supersport Topklasse. Ook het wegrijden met de nieuwe banden kosten even wat moeite in combinatie met het op druk krijgen van de turbo maar toen de turbo er eenmaal bijkwam werd er een prachtige run neergezet van 102,21 meter wat goed was voor een 9de plaats. Al met al dik tevreden met de eerste run van de 'vernieuwde' MeterVreter, er valt zeker nog meer uit te halen! 

Door de maatregelen die gisteravond zijn aangekondigd is de competitie van dit jaar 1 groot vraagteken. Onze volgende wedstrijd valt dus ook nog niet veel over te zeggen.. We houden jullie op de hoogte!