Seizoen 2022 van start!

Gepubliceerd op 23 mei 2022 om 21:19

Op Koningsdag is het nieuwe seizoen van start gegaan met de wedstrijd in Wekerom. De MeterVreter was door verschillende omstandigheden nog niet gereed om hier aan te haken. De 2e competitie wedstrijd in Langedijk waren we er wel bij en dit ging naar grote tevredenheid.

Afgelopen winter zijn wij voornamelijk bezig geweest met de motor. Na de motorschades van vorig seizoen was het belangrijkste doel de MeterVreter een stuk betrouwbaarder te maken. Tot nu toe reden wij nog met (aangepaste) orginele zuigers maar dit is inmiddels ook verleden tijd. Met nieuwe zuigers uitgedacht en gefabriceerd door Henk (Wikam) is het de bedoeling dat dit gedeelte van de motor niet meer voor problemen gaat zorgen.

Langedijk

In Langedijk hebben wij 2 runs neergezet. Eerst een proeftrek waarbij er weinig snelheid in de MeterVreter kwam. Bij de officiële trekpoging kwam de snelheid er wel redelijk in. Wilfred nam een verkeerde beslissing aan het einde van de run waardoor er een aantal meter(s?) verloren gingen. Desondanks zeker niet ontevreden met een 7de plek wetende dat er meer in had gezeten. Ook de data ziet er veelbelovend uit en er valt hier en daar nog wat te verbeteren.