1ste plaats in Hoogblokland

Gepubliceerd op 19 augustus 2019 om 21:33

Zoals ons Facebook bericht zaterdagavond al zei: Een 'MeterVreter momentje' in Hoogblokland..

Afgelopen zaterdag zat het weer niet mee en dit maakt het voor de organisatie moeilijk om een evenement vloeiend te laten verlopen en niet geheel onbelangrijk: een goede baan voor te schotelen. In Hoogblokland had de baan geleden onder de regenachtige omstandigheden en dan wordt het moeilijk om het vermogen kwijt te kunnen op de baan. Waar de meeste deelnemers niet heel veel vertrouwen hadden in een goede afloop was dat bij ons wel het geval! We mochten als laatste starten dus hadden alle tijd om te kijken waar andere deelnemers hun startpositie innamen, hoelang er op de koppeling gereden werd en waar de grip in de baan te vinden was. 

Bij de Great Experience zorgde de 'dubbel cut' banden ervoor dat er totaal geen grip werd gevonden en kwam hierdoor tot een afstand van 75,10 meter. The Mistery kwam tot een afstand van 99,97 meter. Ook Van Stappust wist het vermogen niet op de baan te zetten en kwam net iets over de 80 meter tot stilstand. 

White Shadow wist als eerste een heel redelijke afstand neer te zetten met 109,00 meter maar had ook niet de volle grip te pakken. Hierop volgde de Steel 2 Steal met een afstand van 96,77 meter, vermogen genoeg maar ook deze kon het niet wegzetten op de baan. Thuisrijder Simply Green wou het graag voor eigen publiek laten zien maar ook het kanon uit Molenaarsgraaf kon het vermogen niet kwijt op de baan. 

Bij ons begon het goede gevoel de overhand te krijgen met in ons achterhoofd de wedstrijden in Speuld (2017 en 2019) en uiteraard het NK in Tzum (2018).. Op het moment dat de baan niet de grip lijkt te bieden die gezocht wordt komt de MeterVreter om de hoek kijken en ons gevoel zei dat dat hier ook wel eens kon gaan gebeuren! 

Voordat het zover was mocht eerst Peeters nog een poging doen. Dit was na White Shadow de eerste deelnemer die wel de grip leek te vinden en de afstand was dan ook overtuigend met 113,07 meter en op dat moment de eerste plaats. De Red Impact kon voor eigen publiek met de pullerbanden ook niet overtuigen al waren zij misschien niet eens geheel ontevreden. 

Hierna was het aan ons om het goede gevoel om te zetten naar een goede run. Arco vertelde op de achtergrond een verhaal over het jongensboek dat MeterVreter heet en wat verder wordt geschreven in Hoogblokland.. Wij kozen voor een startpositie maximaal rechts op de baan en Jan-Willem werd ingefluisterd dat hij aan deze kant moest blijven om de grip te vinden en snelheid te maken. Uiterst beheerst ging Jan-Willem van de koppeling en werd er grip gepakt en snelheid gevonden. De MeterVreter kwam een half metertje los van voren en ging met volle snelheid richting het einde.. 90 meter, 100 meter, 110 meter, 117,32 meter! Wat een afstand en wat een sensatie! Zelfs op de VIP tribune's van de Red Impact en de Simply Green gingen de handen in de lucht! Als dit was omdat Peeters (grootste concurrent van de Simply Green) niet met de grootste beker naar huis ging of omdat de run van outsider MeterVreter nou zo mooi was zullen we nooit weten maar mooi vonden we het wel! :)

 

Foto's volgen nog.