7de plaats in Montfoort

Gepubliceerd op 11 augustus 2019 om 15:41

Na 2 keer een 9de plaats (Putten en Lochem) en tussendoor nog een 8ste plaats (Harskamp) mocht het vizier wel weer wat hoger worden gericht op de wedstrijd in Montfoort! Het is niet zo dat we niet tevreden waren met de runs in Putten, Harskamp en Lochem maar als tractorpullers wil je altijd meer, ook als 'kleintje' in de 4,5 ton Supersport..

In Montfoort mocht 'Secret of the Valley' de spits afbijten en deze reed naar een afstand van om en nabij de 98 meter. De sleepwagen bleef staan en de 'Mistery' zette de sleepwagen ruim over de 100 meter en kwam tot stilstand op 105,61 meter. 'Red Devil' wist de Massey Ferguson niet voorbij de 100 meter te rijden en bleef met 96,46 meter een kleine 10 meter achter de tot dan toe hoogste afstand. De mooiste kwalificatierun (zullen de meningen wellicht over verdeeld zijn) was die van de 'Steel to Steal'. Een prachtige balans, voorwielen op een metertje hoog en deinend van links naar rechts naar een afstand van 105,42 meter.

Daarna was het onze beurt! Afgelopen week zijn de tussenplaten van de koppeling vervangen en deze werden goed op de proef gesteld. Jan-Willem reed wat lang op de koppeling maar toch kwam er goed snelheid in de combinatie en kwam de MeterVreter tot stilstand bij 101,53 meter. Een goede run waarmee we ook deze wedstrijd weer lieten zien dat we er echt wel dicht bij zitten!

Na onze run werd door de 'Simply Green' het kampioenschap binnen geharkt. Veel hoefde ze daar niet voor te doen want op het moment dat de ketting strak werd getrokken was het kampioenschap binnen. Hulde voor dit team wat voor de 7de keer(!) op rij de competitie wint! Met een afstand van 104,62 meter kwamen ze 80 centimeter te kort voor een finaleplaats. 

'Secret of the Valley' deed de proeftrek over en reed wel naar een finaleplaats. Red Impact kreeg de snelheid goed te pakken maar doordat er een lekkage ontstond in het inlaatcircuit was het ineens gedaan en kwam de International niet verder dan 97,11 meter. 'White Shadow' was de volgende en kon de machine niet binnen de baan houden en werd gediskwalificeerd. Van 'Stappust' kreeg te maken met veel onbelans, iets waar ze de laatste wedstrijden steeds wat minder last van kregen maar hier was het toch weer aanwezig.

'Great Experience' wist onze afstand wel te passeren. Anderhalve meter verder als onze afstand kwam de taaie en goedlopende New Holland tot stilstand. Bij het 'Red Dream' team werd er bloed geroken want de punten hebben ze in Streefkerk hard nodig om in de top te blijven. Misschien waren het de zenuwen maar Laurens wist de hoge verwachtingen niet waar te maken in Montfoort. De 'Red Dream' was nog niet volledig op druk en de koppeling leek wat vroeg te werden los gelaten. Helaas een afstand van 48,21 meter. 

In de finale was de run van de 'Secret of the Valley' niet zoals ze het graag wilden zien. De 'Steel to Steal' kwam tot een afstand van 101,92 meter en daarmee was een podiumplaats en de plaatsing voor het NK in Wekerom in ieder geval al binnen. Zowel 'Peeters' en de 'Mistery' wisten de Farmall 806 niet te passeren en dus was de eerste overwinning van de 'Steel to Steal' een feit! Het is jullie gegund! 

Onze run was uiteindelijk goed voor de 7de plaats in Montfoort. Dik tevreden hoe wij met het kleinste motorblok (8,1 liter ten opzichte van 2x een 8,3 liter en 9x een 9 liter) toch best heel aardig mee doen en zoals het er nu uitziet in de top zullen blijven tenzij we door een forse schade een competitiewedstrijd moeten missen.

En ja.. Wij krijgen met gemak zin in volgend jaar.. 3200 toeren met maximaal 8,3 liter inhoud..