3de in Speuld!

Gepubliceerd op 7 juli 2019 om 12:51

In 2017 wisten wij als bijschrijver vanuit de Promocompetitie voor een grote verrassing te zorgen door een 3de plek te pakken op de wedstrijd in Speuld. Dit was ons (zoals commentator Arco het verwoord) 'MeterVreter momentje' van 2017! 

Als 'klein en bescheiden' team hoop je elk jaar dat 'MeterVreter momentje' mee te pakken. Dat moment waar je het voor doet, dat ene moment dat de handen op elkaar gaan omdat je iets verrassends laat zien. Ook in 2019 wilden wij dat zo graag weer een keer laten zien, en laat dat nou net in Speuld gebeuren! 

In Speuld lag ook dit jaar weer een 'bijzondere' baan waar het moeilijk was om het contact met de baan te houden. Na een aantal proeftreks waarbij de wedstrijdleiding zoekende was naar een passende sleepwagenafstelling in combinatie met deze baan werd de sleepwagen zwaarder gezet waarbij de 'Red Impact' de proeftrek kreeg. 'Simply Green' passeerde met de zwaardere sleepwagen afstelling de Full Pull lijn en mocht deze laten staan omdat dit volgens de regels van de NTTO is toegestaan. 

'Great Experience' zette een afstand van 93,24 meter. Red Dream ging hier met net geen 2 meter overheen. Hierna mocht Henk proberen de MeterVreter over deze afstand heen te krijgen. Met meer gewicht aan de neus hoopte wij het contact met de baan niet te verliezen en dit leek heel redelijk uit te pakken met een mooie afstand van 98,74 meter. Nadat onder andere 'Secret of the Valley' en de 'van Stappust' onze afstand niet wisten te passeren begonnen we langzaam aan iets te geloven in een mooie klassering. De 'White Shadow' wist ons wel te passeren en reed naar 100,05 meter. 4 deelnemers reden tussen de 96,58 en 97,00 meter en dus konden wij, nadat ook de 2 bijschrijvers er niet aan wisten te komen de handen in de lucht gooien, 3de plaats! 

In de finale trok 'Simply Green' aan het langste eind al scheelte dit niet veel, 'White Shadow' kwam op een kleine anderhalve meter afstand van de leidersvlag tot stilstand en behaalde een mooie 2de plaats. 

Het 'MeterVreter momentje' van 2019 is bereikt, het seizoen duurt echter nog wel even... Nog een 'MeterVreter momentje' dan maar?