8ste plaats op de Beachpull

Gepubliceerd op 15 juli 2018 om 20:11

Afgelopen vrijdagavond reden wij op de Total Agri Beachpull in Putten mee in de 4,5 ton Supersport topklasse. Na de teleurstelling van een week eerder in Speuld hadden we wat goed te maken. Dit moest gebeuren in een klasse met 14 deelnemers. In Putten lag een geweldige baan, de sleepwagen stond mooi afgesteld en ook het publiek was goed gezind!

Great Experience had de proeftrek en reed de sleepwagen naar een mooie afstand van 103,64 meter. Maximum Massey wist ook ditmaal niet te overtuigen en na 2 pogingen werd er 60,18 meter op het scorebord genoteerd. The Mystery bleef achter de afstand van zijn directe concurrent (Great Experience) naar een afstand van 100,85 meter.

Hierna wisten Red Devil, White Shadow en de Up and Down allen niet de 100 meter lijn te passeren waarna het de beurt was aan de Red Impact. Bij de mannen uit Zijderveld liep het even anders als gehoopt, forse motorschade en het is maar de vraag als ze er in Harskamp weer staan. 

De volgende die aanhaakte was de Steel 2 Steal, toch wel de verrassing van de 2e competitiehelft! Ook vrijdagavond zag het er weer goed uit en werd er een afstand gereden van 102,26 meter. Secret of the Valley wist de sleepwagen nog wat verder neer te zetten, 104,99 meter en zeker van een finale plaats. Van Stappust zette een run neer van 109,41 meter, Peeters zette de sleepwagen neer op 107,68 meter en de Simply Green besloot als laatste competitierijder dan maar een Full Pull neer te zetten.

Maar er was meer! 2 bijschrijvers uit de Promoklasse reden mee, de Wild Pirate en wij, de MeterVreter. De Wild Pirate reed de machine naar een respectievelijke afstand van 97,45 meter en een uiteindelijke 10de plaats.

Hierna mochten wij aanhaken. Na de wedstrijd in Speuld wilden we het zo graag 'even' laten zien in de top. Want dat de MeterVreter wil lopen is bekend, maar het moet er even uitkomen!! En dat kwam eruit, met een prachtige run werd er net voorbij de 100 meter gereden! En wat is die toch gruwelijk taai!!! Voor ons een 8ste plaats en een grijns van oor tot oor naar een fantastische run! 

De finale ging uiteindelijk tussen 4 deelnemers. Simply Green pakte voor de 5de keer dit seizoen de winst, Van Stappust werd op 9 meter afstand 2e en het podium was met Peeters compleet. Secret of the Valley viel net naast het podium met een 4de plaats.

Foto: www.pullingpics.de