4de plaats Indoor Tractorpulling Putten

Gepubliceerd op 24 maart 2023 om 17:06

Afgelopen zaterdag hebben wij gereden op de bekerwedstrijd in Putten, een nieuw opgezette indoorwedstrijd van de STTN in samenwerking met de NTTO. Zo vlak voor het nieuwe seizoen een mooie mogelijkheid om te zien waar je staat en als het winterwerk goed heeft uitgepakt. 

De 4,5 ton Supersport had maar liefst 16 ingeschreven deelnemers waaronder 2 Denen en een Engelsman. Een 20 meter kortere baan dan wat we in het buitenseizoen gewend zijn kan voor een deelnemer als ons (iets minder snelheid als de top 5) best wel eens goed uitpakken dus we zaten vol goede zin om het hier eens te gaan proberen!

De klasse begon en al gauw was het te zien dat niet iedereen even goed zijn weg kon vinden over de kleibaan in Putten. Ook onze run was niet perfect en wij hadden dan ook zeker niet gedacht dat dit finalewaardig zou zijn. De MeterVreter had net niet de fijne balans en waaide vrij vlot uit. Al met al waren we niet ontevreden over de run. 

Aangezien wij al als 5de deelnemer aanhaakte konden er nog heel wat aan voorbij gaan en wij hielden geen rekening met een eventuele finale. Toch kregen we nadat de Nederlandse deelnemers aangehaakt waren een seintje van de wedstrijdleider dat de beste 4 Nederlanderse deelnemers naar de finale mochten en met op dat moment een 4de plaats mochten wij finale rijden! 

In de Finale mochten wij als eerste deelnemer aanhaken. 2 gewichten na voren en een goede linkervoet (koppeling) zorgde voor een fraaie run met een goede balans. Toen de MeterVreter in de laatste meters ook nog lekker begon te grommen wisten we dat dit wel eens een hele goede afstand kon worden met misschien wel een podium! Na ons was Simply Green (regerend Eurocup Kampioen) de volgende finalist, deze waaide uit en bleef 76 centimeter onder ons. Secret of the Valley reed hierna ruim 2 meter aan ons voorbij en ook de 2 Denen waren te machtig voor onze MeterVreter.. Een 4de plaats, mooi verlopen!

Reactie plaatsen

Reacties

Kevin
een jaar geleden

Jullie hebben het goed ge daan