9de plaats in Lochem

Gepubliceerd op 4 augustus 2019 om 11:22

Gisteravond hebben wij op de wedstrijd in Lochem een 9de plaats behaald in de 4,5 ton Supersport Topklasse en mede hierdoor staan we nu 7 punten boven de degradatiestreep met nog 3 competitiewedstrijden te gaan.

In Lochem was de proeftrek voor de 'Red Impact' die goed snelheid kreeg met de pullers en strandde net over de 100 meter lijn. Hier werd door de 'Great Experience' (102 meter) en de 'Simply Green' (108 meter) aan voorbij gegaan en dus werd er door team 'Red Impact' besloten de proeftrek over te doen.

Wij mochten als 4de deelnemer aan gaan haken en hoopte dat de aanpassing van afgelopen week de MeterVreter goed had gedaan. De MeterVreter ging met een mooie balans richting een 96,97 meter maar waaide toch wat vlug uit. De getrokken afstand leek op het eerste oog wat tegen te vallen met de deelnemers die al gereden hadden. We kozen voor de hoogste versnelling en misschien was dit niet de juiste keuze bij deze baan/sleepwagen afstelling. 

Vanaf dat moment keken wij uit naar wat onze directe concurrenten in strijd om in de top te blijven er van maakte. 'Red Impact' leverde bij de officiële run serieuze meters in en strandde op 93,45 meter. Ook thuisrijder 'Red Devil' overtuigde niet met 92,94 meter maar zijn allang blij weer op de baan te staan na de nodige schades dit seizoen. 'Red Dream' kwam met 95,02 meter ook te kort maar wist wel weer een puntje te pakken op de 'Red Impact'.  De nummers 10, 11 en 12 bleven dus achter onze afstand dus kunnen we op dit punt alleen maar tevreden zijn.

Het podium was volledig groen met de 'Simply Green' uiteraard op 1, gevolgd door de 'van Stappust' en de 'Secret of the Valley'.