7de plaats in Staphorst

Gepubliceerd op 30 juni 2019 om 10:04

De MeterVreter begint langzaam aan te wennen aan het grote geweld in de 4,5 ton Supersport klasse. Vrijdagavond in Staphorst was onze run goed voor een 7de plaats, waar we dik tevreden mee zijn!

Onze klasse kreeg een vrij pittige sleepwagen afstelling mee van de wedstrijdleiding wat overigens helemaal geen verkeerde afstelling was! Wij reden als 9de deelnemer dus konden eerst eens kijken hoe een aantal collega's het er van af brachten. 'Van Stappust' en de 'Simply Green' waren de uitschieters in de kwalificatierun met 105,32 meter en 104,93 meter. Daarachter was het ongekend spannend! de nummer 3 t/m de nummer 8 in de kwalificatie run zaten binnen 2 meter van elkaar.

Ook wij zaten in dit rijtje! Met een mooie run werd er 100,25 meter neer gezet. Achteraf hadden we misschien toch wat gewicht moeten verplaatsen naar de achterwielen zodat er iets meer druk op de achterwielen zat in de laatste meters waar die dat wel kon gebruiken. Ondanks dat dik tevreden! We reden onszelf 19 centimeter voorbij aan de huidige nummer 3 in de competitie 'Secret of the Valley'. 'Great Experience' en de 'Red Impact' reden ons dan weer nipt voorbij met 27 en 29 centimeter.. 

Waar heel Staphorst en omstreken hoopte op de winst voor de 'Van Stappust' ging uiteindelijk 'The Mistery' er verassend met de winst vandoor. 'Van Stappust' eindigde op de 4de plaats. 'Simply green' werd 2de en de 'Steel to Steal' werd 3de.

Aankomende vrijdag 3 Juli mogen we weer. Ditmaal in Speuld!