MeterVreter Nederlands Kampioen!

Gepubliceerd op 17 september 2018 om 22:46

MeterVreter Nederlands Kampioen 2018! Terwijl dit wordt getypt verschijnt er een grijns van oor tot oor... Wat een verrassing! De enige deelnemer uit de Promoklasse wint het Nederlands Kampioenschap!

In de weken voor de wedstrijd wordt er besproken wat de verwachtingen zijn, waar kunnen we tevreden mee zijn? Een plek bij de eerste 5 was ons doel, een behoorlijk optimistisch doel zo oordeelde we zelf. De beste 6 zouden finale rijden, daar moesten we maar voor gaan!

De grootste uitdaging in Tzum was de baan, een aantal deelnemers wist het vermogen niet goed op de baan weg te zetten. Wij besloten met 2 gewichten meer aan de neus en de hoogste versnelling te gaan rijden, wat hadden wij te verliezen? Maar het liep even helemaal anders! De MeterVreter wist na een mooie strakke run een tot dan toe 2e afstand neer te zetten, al een verrassing opzicht! Alleen Henk Bouwman wist hier nog aan voorbij te gaan en dus gingen we de finale in met een tot dan toe 3e afstand!

In de Finale wist de Secret of the Valley de eerste goede afstand neer te zetten, Simply Green ging er hierna nipt aan voorbij. MeterVreter was de 4de deelnemer die aanhaakte in de Finale, met 27 centimeter werd er voorbij gegaan aan regerend Nederlands Kampioen Simply Green… Wat gebeurt hier?! Na ons waren er nog 2 deelnemers te gaan, het zal toch niet? Peeters bleef er achter en nadat de Steel 2 Steal iets te veel grip pakte was het duidelijk… MeterVreter Nederlands Kampioen  2018!

Die titel pakken ze ons niet meer af!