3de Plaats Slep op Staphorst!

Gepubliceerd op 1 september 2018 om 12:31

Gisteravond was de Slep op Staphorst waar wij aan hebben gehaakt in de 4,5 ton Supersport boven 7 Ltr. klasse. De klasse stond om 10 uur op het programma met 8 deelnemers waarvan 5 uit de topcompetitie. De MeterVreter stond als eerste op de startlijst maar doordat het wat druk was bij de weegbrug nam Secret of the Valley de proeftrek over. 

De sleepwagen stond erg licht en de Secret of the Valley reed dan ook een Full Pull in volle snelheid. De sleepwagen bleef staan en dus was het de taak aan Wilfred om de MeterVreter over de 100 meter te rijden. Na een mooie run werd er ook door ons een snelle Full Pull gereden dit tot tevredenheid van de vaste rijders Henk en Jan-Willem.

Ook de Red Dream, Great Experience en de Up and Down noteerden de 100 meter op het scorebord. Voor de thuisrijder Steel 2 Steal die ook de 100 meterlijn wist te passeren, liep het allemaal wat minder af door een vastzittende plunjer van de brandstofpomp. Hierdoor was een finalerun niet meer mogelijk. De meest overtuigende eerste run kwam van de 'van Stappust' die de machine wel over de bult had kunnen rijden met deze snelheid.. Full Pull.

In de finale reed als eerste de Secret of the Valley, met weer een run op hoge snelheid werd er een afstand gereden van in de 95 meter. Hierna mocht de MeterVreter weer voor de sleepwagen. De 2e run was 'net' iets minder vloeiend als de eerste run al loog de behaalde afstand er niet om, 93,13 meter. Met het oog op de snelheid die de Secret of the Valley had leek dit zeker niet slecht maar was het genoeg voor het podium?

Na ons kwamen zowel de Up and Down (88 meter) als de Great Experience (90 meter) tekort aan onze afstand. Alleen Arjan Hengsteboer moest nog aanhaken met de 'Van Stappust', Ook hier was de 2e run 'net' iets minder en deze kwam een fractie van een meter te kort voor de overwinning.

Voor ons een 3de plaats waar we erg tevreden over zijn!

Uitslag 4,5 ton Supersport boven 7 Ltr.

1. Secret of the Valley

2. Van Stappust

3. MeterVreter