2e plaats Koudekerk aan den Rijn

Gepubliceerd op 5 augustus 2018 om 14:22

Gisteravond hebben wij onze 7de competitie wedstrijd gereden in Koudekerk aan den Rijn. Het avondprogramma stond vanaf half 8 op het programma met eerst een 3-tal demo's van lokale tractoren en daarna de 4,5 ton Supersport Promo. 

Nadat de Big Benz sleepwagen was afgesteld voor de 4,5 ton Supersport promo klasse mochten wij de proeftrek gaan rijden met Henk achter de pedalen. Een baan die wat 'losjes' was vroeg om gedoseerd weg te rijden om niet meteen de wielen in het rond te gooien. Met een behoorlijk lichte sleepwagen werd de Full Pull lijn zonder problemen bereikt en de toon was gezet. De sleepwagen bleef staan en de andere deelnemers mochten hier aan proberen te komen.

Red Dream en de Black Magic reden beiden ook een overtuigende Full Pull en  De Crazy 810 kwam 6 meter te kort maar wel voldoende voor een finaleplaats omdat de Wild Pirate niet aanhaakte wegens problemen tijdens het warmdraaien. 

In de finale mochten wij de spits weer afbijten. De baan was redelijk opgeknapt en er werd besloten om nu niet in de hoogste versnelling te rijden, misschien achteraf een verkeerde keuze maar achteraf kijk je een... In de finalerun sneuvelde helaas ook de turbo dus we hebben wat werk te doen voor aankomende vrijdag! 

De Red Dream wist onze afstand als enige te passeren en pakte de volle 20 punten, gevolgd door ons en Crazy 810 pakte de derde plaats.

Met nog 2 competitiewedstrijden te gaan staan we 13 punten los op de concurrentie! In theorie kunnen we in Oudenbosch al kampioen worden maar dat is wat te voorbarig. We zullen nog 2 wedstrijden moeten vechten voor de punten om promotie naar de Topklasse af te dwingen maar hier zullen we alles aan doen! Maar voordat het zover is zullen we eerst de turboschade moeten repareren en controleren als er geen gevolg schade is.

Uitslag 4,5 ton Supersport promo Koudekerk aan den Rijn:

1. Red Dream

2. MeterVreter

3. Crazy 810