1ste plaats in Staphorst!

Gepubliceerd op 1 juli 2018 om 10:12

Gisteren was de 6de competitiewedstrijd voor de 4,5 ton Supersport promo in Staphorst. Na 3 eerste plaatsen, 1 tweede plaats en een vierde plaats stonden wij voor de wedstrijd 7 punten los op de concurrentie. De Belgische 'Dragon Deere' en de Claas van Bruggeman stonden niet aan de start. In een klasse met 5 deelnemers moest het gaan gebeuren.

De Black Magic mocht de proeftrek verrijden en Gerard Hopmans (momenteel 2e in de competitie) hoopte na een eerste plaats in Stroe dit nogmaals te herhalen in Staphorst. De turbo dacht er anders over en de Black Magic stond stil bij 64,26 meter. Hierna was het tijd voor de MeterVreter. Afgelopen weken hebben wij een aantal dingen afgesteld en nagekeken hopend op nog meer goede resultaten op de baan. En wat loopt die toch fijn!! Weer een mooie Full Pull kunnen wij bijschrijven in dit tot nu toe fantastische seizoen! 

Na ons wisten de 'Red Dream' en de 'Wild Pirate' zich ook aan de finale toe te voegen met 106,91 meter voor de Case Magnum en 101,80 meter voor de John Deere. Crazy 810 wist helaas geen goede run neer te zetten en sloot af met 42,23 meter.

In de finale werd er gestreden tussen de MeterVreter en de Red Dream, Wild Pirate haakte in de finale niet aan. De MeterVreter mocht de eerste run in de finaleafstelling maken en zette met weer een prachtige run de geblokte vlag neer bij 110,47 meter. Laurens van Vuuren wist hier met de Red Dream niet aan te komen en kwam 8 meter te kort voor de eerste plaats, 101,85 meter.

Na 6 van de 9 competitie wedstrijden staan wij nu 13 punten los op de 'Black Magic' en 16 punten op de 'Red Dream'.

 

Foto's : Sjors de Jong