2e plaats op de MegaPull in Stroe

Gepubliceerd op 10 juni 2018 om 22:26

Vrijdag mochten wij op de MegaPull in Stroe aanhaken voor onze 5de competitiewedstrijd in de 4,5 ton Supersport Promo. Met maar 5 deelnemers aan de start moest er uitgevochten worden wie met de grootste beker huiswaarts ging! 

De Wild Pirate stond als eerste op de startlijst en mocht het spits afbijten en deed dit dan ook heel behoorlijk met een fraaie Full Pull. De sleepwagen bleef op deze afstelling staan en dus was het de Crazy 810 die de volgende poging mocht doen. De Volvo kwam net 32 centimeter te kort voor een Full Pull.

Nu was het de beurt aan Henk om de MeterVreter voorbij de 110 meter te rijden. Na een paar kleine afstel wijzigingen ten opzichte van Bakel waren we erg benieuwd wat de MeterVreter ging doen. De MeterVreter kwam wat moeilijk(er) op druk maar werd zonder problemen voorbij de 110 meter gereden, Full Pull en dus finale! De 'Red Dream' en de 'Black Magic', nummers 2 en 3 in de competitie lieten geen steek vallen en reden ook beiden voorbij de 110 meter. 

In de finale van 4 deelnemers zette de Wild Pirate de eerste afstand neer. Na 83,43 meter stond de John Deere stil en werd de geblokte vlag in de grond geprikt. Wij besloten in de finale een versnelling hoger te schakelen om meer snelheid te maken voor de Keep Moving Orange, een beslissing die goed uitpakte en ons 12 meter voorbij de Wild Pirate bracht na een afstand van 95,64 meter.

De Red Dream (met misschien wel de beste kwalificatierun) leek koppelingsproblemen te hebben en stond na 2 keer proberen stil bij 29,17 meter. Gerard Hopmans met de Black Magic mocht als laatste in de finale proberen de winst naar zich toe te trekken. Na een mooie run reed hij ons met 6 meter voorbij en pakte de winst in de 4,5 ton Supersport Promo.

Na 5 competitiewedstrijden staan wij nog altijd bovenaan in de competitiestand met 91 punten op de voet gevolgd door de Black Magic met 84 punten. Red Dream staat met 78 punten op de 3e plaats.

Uitslag 4,5 ton Supersport promo Stroe:

1. Black Magic

2. MeterVreter

3. Wild Pirate