Winst in Erichem!

Gepubliceerd op 14 mei 2018 om 18:28

Afgelopen zaterdag hadden wij onze 3de competitiewedstrijd in de 4,5 ton Supersport promo klasse. Nadat we in Oud Vossemeer de winst mee naar huis namen en in Oud Gastel niet verder kwamen dan een 4de plek stonden we gedeeld eerste met de 'Red Dream' en de 'Black Magic'. Ditmaal mochten wij naar Erichem!

De proeftrek was voor de Black Magic die rond de 90 meter stil stond, de sleepwagen ging iets lichter en dus ging de proeftrek over na de Red Dream. De Red Dream kwam goed weg en met een mooie balans werd de sleepwagen neergezet net voorbij de 100 meter. 

Hierna was het de beurt aan Henk om de MeterVreter voorbij die 100 meter lijn te rijden! Henk die dit seizoen nog niet op de MeterVreter had gereden liet zien dat die klus wel aan hem besteed was! Een run uit het boekje met een afstand van 103,00 meter, in ieder geval al genoeg voor een finaleplaats. 

Bij Wild Pirate ging het niet zoals gehoopt, wel hard van start maar was te onstuimig. Ook zat de John Deere behoorlijk onder de olie. Later bleek dat het ging om een losgeschoten slang dus vermoedelijk geen grote schade. Ook bij de Crazy 810 werd er na 2 keer een 3de plaats misschien wel wat meer verwacht dan de run van 90,05 meter. De Black Magic kwam een kleine 12 centimeter te kort voor de finale maar wist daarmee wel de derde plaats te bemachtigen. 

Wat overbleef was een finale tussen de Red Dream en de MeterVreter! De Red Dream was de eerste die aanhaakte in de finaleafstelling, de koppeling ging wat gauw los en dit zorgde ervoor dat de Magnum geen optimale run neer kon zetten. De sleepwagen voet stond stil op een afstand van 71,03 meter. Doordat de run van Red Dream niet optimaal was gokte wij op de hoogste versnelling op deze baan (een 2e plek was al binnen en wie niet waagt, wie niet wint!). Deze versnellingskeuze was iets te veel van het goeie voor de pk's onder de motorkap, toch is dat motortje van 8,1 liter wel taai en wist die de sleepwagen te verslepen tot een afstand van 79,12 meter!

Na 3 wedstrijden staan we op 1 in de competitie met 54 punten, kort hierachter zit de Red Dream met 51 punten en de Black Magic met 49 punten.

Uitslag 4,5 ton Supersport promo Erichem:

1. MeterVreter

2. Red Dream

3. Black Magic