MeterVreter eerste in Oud Vossemeer!

Gepubliceerd op 23 april 2018 om 21:51

Afgelopen vrijdag startte de 4,5 ton Supersport Promo competitie en wel in Oud Vossemeer. Rond de klok van 7 uur stond onze klasse op het programma en dit bleek achteraf maar net haalbaar. Kwart over 3 gingen wij vanuit Oldebroek richting Oud Vossemeer. Na 3 uur en 3 kwartier waren wij op locatie en konden we meteen gaan warm draaien en richting de weegbrug.

Niet alle deelnemers waren aanwezig. Bruggeman heeft de Claas nog niet zover dat deze op de baan kan verschijnen en de Wild Pirate had een avond van te voren motorproblemen. Ook de Stranger was niet van de partij. 

De Crazy 810 mocht het spits afbijten en deed dit heel behoorlijk, de sleepwagen stond stil bij 107,15 meter. Black Magic kwam met wat correcties tot stilstand net voorbij de 100 meter. De Belgische Dragon Deere rijdt dit seizoen ook mee in de Promo competitie en de run was veelbelovend! Een aanwinst voor de competitie. Helaas werd het toerental overschreden en werd de John Deere gediskwalificeerd. De Red Dream kreeg de Magnum niet op druk en later bleek dat hier problemen waren in het brandstofsysteem. 

Als laatste in de klasse was het de beurt aan de MeterVreter! Met een mooie strakke run werd de Full Pull lijn gepasseerd. Het lijkt erop dat we de koersproblemen van vorig jaar hebben verholpen en als de balans goed is komen de pk's echt wel na boven! 

Een Finale met 3 deelnemers, Crazy 810 moest al gauw behoorlijk corrigeren en dit kwam de fraaie Volvo niet te boven. De Black Magic zette een heel behoorlijke run neer en strandde op 91,35 meter.

Nu was het de beurt aan Jan-Willem om de MeterVreter hier aan voorbij te gaan rijden! Het vertrouwen was groot en de afstand ook! De sleepvoet kwam tot stilstand bij 99,05 meter en voor de eerste keer wonnen wij een wedstrijd! Wat een mooi gevoel is dat!

 

Top 3:

1. MeterVreter

2. Black Magic

3. Crazy 810