MeterVreter 10e op de Nederlandse Kampioenschappen

Gepubliceerd op 25 september 2017 om 20:01

Afgelopen zaterdag waren de Nederlandse Kampioenschappen in Staphorst. Op het prachtige evenement werd rond 18.00 uur de 4,5 ton Supersport gereden. Alle machines mochten 2 pogingen doen om in de finale te komen.

Maikel Hendriksen had met de Red Devil de proeftrek en wist de Massey niet naar het gewenste resultaat te brengen. Hierna was het al MeterVreter tijd! De sleepwagen bleef staan en dit was de eerste officiële run. Met al het verplaatsbare gewicht op de neus en de trekhaak lager hoopte wij dat de trekker de neus op de grond hield op de goede baan in Staphorst. Voor het eerst in tijden ging de MeterVreter weer recht over de baan en dan is het ook meteen duidelijk dat dat 8,1 liter motor(tje) echt wel wil!! Na een mooie run werd er een afstand gereden van 108,05 meter.

De Mistery en de Simply Green stonden na ons op de startlijst en zoals verwacht hadden die beide een keurige Full Pull. Hierna was het de beurt aan Henk Bouwman met de Steel to Steal. De kampioen van de promoklasse zette de sleepwagen naar een afstand van 103,20 meter. Peeters de nummer 2 in de topcompetitie reed wel een Full Pull. 

De Great Experience, volgend jaar rijdend in de Topcompetitie wist de New Holland ook naar een mooie Full Pull te rijden. Red Impact lukte dit niet en liet de sleepwagen staan op een afstand van 104,52 meter. De Wild Pirate raakte de rechter krijtlijn en moest zich gaan richten op de 2e poging.

De beide thuisrijders uit Staphorst (nummers 4 en 5 in de competitie) deden wat er van hen werd verwacht en reden voor eigen publiek allebei een Full Pull. Secret of the Valley moest corrigeren en dit kostte de nodige meters, 107,80 meter.

Nadat alle deelnemers de eerste poging erop hadden zitten stonden wij op een mooie 7de plaats. 

6 deelnemers haakten aan voor de 2e poging waarvan wij de eerste waren. Zat er voor ons ook een Full Pull in? Dit was niet het geval. De 2e run was een stuk minder als de eerste run. Na het hupje op de achterwielen en het afregelen van de pomp zakte de turbodruk. de Sleepvoet stond stil op de 100 meter lijn. Na ons wisten de Steel to Steal, Red Impact en de Secret of the Valley ons te passeren. De Red Devil stond stil op een afstand van 96,55 en ook de Wild Pirate kreeg de boel niet goed aan het rollen. 

De Mistery was de eerste die in de finale een afstand neer mocht zetten en reed met een mooie run naar 115,05 meter. Hierna was het tijd voor de Simply Green. De Simply verpulverde de afstand van de Mistery door er ruim 9 meter aan voorbij te gaan. Een andere kanshebber op goud stond voor de sleepwagen, Peeters. Peeters zette geen ideale run neer en dit resulteerde in een afstand van 111,05 meter. 

De Great Experience was de volgende in de finale, deze kreeg de snelheid er in de eerste meters niet goed in en zette de sleepwagen neer achter de andere finalisten die tot nu toe hadden gereden. ook de Red Impact kwam met 100,45 meter ruim te kort voor een podiumplaats.

Hierna was thuisrijder Van Stappust aan de beurt, Dit seizoen namen ze 2x de winst mee naar staphorst en hoe mooi zou het zijn om voor eigen publiek het NK te winnen. Maar ook Gerard Hofstede moest buigen voor de machine uit Molenaarsgraaf, 115,63 meter. Up and Down en de Secret of the Valley wisten plaats 6 en 7 in te vullen door 103,76 en 102,48 meter neer te zetten. 

Voor ons uiteindelijk een 10de plek, er had misschien meer in gezeten maar wat waren we blij met de eerste run van 108,05 meter. Dit seizoen hebben we al vaker laten zien dat we behoorlijk goed mee kunnen rijden in de Topcompetitie en er echt wel dichtbij zitten, dit tot grote tevredenheid! :)

Wij Feliciteren Team Simply Green met de titel, Nederlands Kampioen! 

 Onboard video van de eerste run :

https://www.youtube.com/watch?v=QBcdiwgLC7Y 

 

FB_IMG_1506285101973.jpg

IMG-20170923-WA0021.jpg