Fuelpower event Tzum

Gepubliceerd op 3 september 2017 om 11:56

Gisteren hebben wij aangehaakt voor onze 7de competitiewedstrijd op het Fuelpower event in Tzum. In een klasse van 7 deelnemers mocht de Red Dream het als eerste proberen. Net als de afgelopen paar wedstrijden kwam deze met veel gestuiter tot stilstand. Bij de Crazy 810 lijken de puzzelstukjes in elkaar te vallen en na een mooie run stond er 96,59 meter op het scorebord.  De Great Experience deed wat er verwacht werd. Ook ditmaal staken ze er met kop en schouders boven uit met een keurige run, Full Pull. 

De Stranger was niet aanwezig en dus was het de Black Magic die hierna aan ging haken. Met een mooie balans kwam de run net voor de 100 meter ten einde. De competitieleider Steel2Steal besloot het een keer te proberen op de banden van de van Stappust. De laatste wedstrijden kunnen ze het vermogen elke keer niet goed genoeg kwijt op de (mindere?) banen op de promowedstrijden. Door deze banden moesten ze wel de nodige gewichten demonteren en dit kwam de run niet ten goede, na een aantal keer flink hoog met de neus was het bij de 87 meter gebeurd. 

Hierna mocht de MeterVreter aanhaken, Ook wij moesten bij de weegbrug veel gewichten laten liggen. Toch vreemd dat je na het verwijderen van overtollige kilo's (we hebben +/- 25 kilo aan de achterkant van de trekker gestript.) op de weegbrug er 40 kilo gewicht af moet halen. Dit was voor ons flink balen omdat we de voorwielen graag aan de grond wilden houden ivm de onbelans van de laatste tijd. Omdat er een aantal deelnemers flink naar rechts trokken besloten wij met de sleepwagen op de linkerkant te starten. Dit was achteraf misschien geen heel goed idee. De MeterVreter ging minimaal rechts, toen flink links en daarna weer helemaal naar de rechterkant. Dit koste de nodige meters en de run kwam ten einde bij 94,10 meter. De motorische wijziging deed wel waar we op hoopte, De trekker houdt nu veel langer vast en dit gaat ons (in combinatie met een goede balans) absoluut goede run's opleveren!!

Na ons wist de Red Dream de proeftrek niet te verbeteren en kwam 2 maal tot stilstand voor de 20 meter. 

 

Uitslag 4,5 ton Supersport promo Tzum:

1. Great Experience

2. Black Magic

3. Crazy 810

 

Dronebeelden met dank aan René Polinder : https://www.youtube.com/watch?v=D5rL6Rjw0nY 

 

2017-09-03.png