Verslag Meerkerk

Gepubliceerd op 20 augustus 2017 om 12:30

Gisteren was onze 6de competitie wedstrijd in Meerkerk. In een klasse met 7 deelnemers waarbij het ongekend spannend is wie de 2de plaats in de competitie gaat pakken aan het eind van het seizoen. 

Rond kwart over 3 was het tijd voor de 4,5 ton Supersport promo, met de proeftrek voor de MeterVreter! Zoals eigenlijk het hele seizoen al het geval is klinkt de motor weer geweldig, waar wij vorig jaar nog wel eens de motor niet goed voor mekaar hadden lijken daar de (grootste) kinderziektes wel uit. Maar alleen met een goedlopende motor kom je er niet en daar komen wij dit seizoen goed achter! Waar wij al een aantal keren linksaf sloegen in een run ging de MeterVreter nu over de rechter krijtlijn. En dan kun je rustig stellen dat we een gelukje hebben dat het de proeftrek is en dat de run nog weer over mag!

Na ons lieten de Great Experience en de Steel 2 Steal allebei een mooie Full Pull zien en de lat werd weer hoog gelegd door deze machines. De Red Dream had een mindere run met veel gestuiter (leek op een wat hoge bandenspanning?) en zette een afstand neer van 72,10 meter. Ook de Black Magic stuiterde wat op de baan maar wist de machine wel lopend te houden en een run neer te zetten van 97,21 meter. De Stranger die 6 plaatsen op geschoven had kreeg de combinatie niet weg en zette een afstand neer van 3,41 meter. 

Hierna was het weer MeterVreter tijd! Ditmaal besloten om de koppeling iets later en rustiger op te laten komen om zo lang mogelijk de rechte lijn vast te houden. Ook 1 gewicht werd verhangen van kant om de MeterVreter van de lijn af te houden. De MeterVreter kwam weer dichtbij de rechter lijn maar de lijn werd niet aangetikt. Toch koste het veel meters en waaide de MeterVreter uit bij een afstand van 94,84 meter. Uiteindelijk goed voor de 4de plaats.

In de finale tussen de Great Experience en de Steel 2 Steal trok de Great Experience aan het langste eind en won voor de 3de keer op rij. Black Magic maakte het podium compleet. 

De strijd om de 2de plaats in de competitie is nu alleen maar spannender! met de Red Dream en de MeterVreter op 86 punten, Great Experience op 85 punten en de Black Magic op 81 punten. Met de onbelans waar we momenteel mee te maken hebben moeten we reëel zijn en weten wij dat het moeilijk word om de gedeelde 2de plaats vast te gaan houden. Wij zullen nogmaals gaan kijken of we iets kunnen vinden wat de onbelans veroorzaakt en zullen over 2 weken weer aan de start verschijnen in Tzum.

Uitslag 4,5 ton Supersport promo Meerkerk:

1. Great Experience

2. Steel 2 Steal

3. Black Magic

 

Dronebeelden gemaakt door Rene Polinder: https://www.youtube.com/watch?v=jC4rW02bQmc 

360 graden onboard video proeftrek : https://www.youtube.com/watch?v=BYhi-GwHuoE 

360 graden onboard video officiële run : https://www.youtube.com/watch?v=Q3VXxx2ecTY 

2017-08-201.png