Verslag Beachpull

Gepubliceerd op 9 juli 2017 om 11:15

Vrijdagavond hebben wij aangehaakt in de 4,5 ton Supersport topklasse op de Beachpull in Putten. Met een klasse van 13 deelnemers waarvan wij als laatste mochten aanhaken.

De proeftrek was voor The Mistery die de sleepwagen neerzette in de 94 meter. De sleepwagen ging iets lichter en de proeftrek werd overgedragen aan de Van Stappust die duidelijk iets niet helemaal in orde had en besloot 6 plaatsen op te schuiven. De Secret of the Valley wist de sleepwagen wel van de plek te krijgen en reed na een mooie afstand van 106,47 meter.

Hierna was het tijd voor de 2 Massey Ferguson's in de 4,5 ton Supersport waarvan de Maximum Massey aan het langste eind trok en de Red devil met iets meer dan een meter passeerde en de sleepwagen neerzette net voor de 100 meter.

Nu was het de beurt aan de Wild Pirate die dit seizoen al veel pech heeft gehad. Ditmaal kwam het er wel uit met een een mooie run die uiteindelijk een finaleplek op leverde. De Simply Green liet zien waarom zij bovenaan staan in de competitie en met de voorwielen het grootste gedeelte van de run aan de grond ging die ruim voorbij aan de 110 meter.

Beide proeftreks mochten nu over. The Mistery zette een afstand neer van 103,16 meter. De Van Stappust had ook bij de officiele run problemen en kwam niet verder dan 13,05 meter.

De White Shadow die de meeste seizoenen wel een aantal keren op het podium verschijnt heeft (tot nu toe) dit seizoen nog niet maximaal gepresteerd en deed dat ook vrijdagavond niet en strandde bij de 96 meter. Ook bij de Red Impact verloopt het de laatste wedstrijden niet zoals ze dat graag zouden willen zien. Een verbogen aanslagbout van de brandstofpomp gooide roet in het eten.

Peeters hier in tegen is in topvorm en liet dat met een fraaie run zien, een prachtige Full Pull. Ook de Up and Down gaat dit seizoen alleen maar Up, weer laten ze zien met de grootsten mee te kunnen en het zakken van deze motor is toch prachtig om te zien! 

Hierna was het de beurt aan de bijschrijvers met als eerste aanhaker de Great Experience die de sleepwagen 3 centimeter voorbij de Secret of the Valley reed en daarmee een knappe 5de plaats pakte!

De MeterVreter reed ook nu weer prachtig weg en op het moment dat de voorwielen loskwamen sloeg de onbelans toch weer wat toe! Waar rond de 50 meter de rechterlijn bijna werd aangetikt en Henk flink moest remmen wou de MeterVreter ook de linkerlijn nog een keer bekijken. Conclusie, veel remmen wat de nodige meters heeft gekost. Uiteindelijk een 9de plaats en met het oog op de hoeveelheid remmen kunnen we alleen maar tevreden zijn! Wat loopt tie lekker!!!

In de Finale van 4 deelnemers mocht eerst de Wild Pirate een run neerzetten. De voorwielen bleven aan de grond en ook de snelheid kwam er niet echt in, 84,77 meter. De Simply Green reed vervolgens de sleepwagen naar een afstand van 113,93 meter. Peeters leek hier aan voorbij te gaan maar kwam 43 centimeter te kort. Up and Down pakte een mooie 3de plaats na een run van 98,70 meter. 

360˚ Onboard video : https://www.youtube.com/watch?v=LFcCXPVLwU0 

uitslagputten.png

2017-07-092.png